Prijave za kapitalne projekte u Vojvodini do 19 januara, obezbeđeno 1,935 milijardi dinara

Na sajtu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavljeno je da danas počinje novi ciklus finansiranja kapitalnih projekata na teritoriji AP Vojvodine. Objavljeno je šest javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti: saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta i energetske efikasnosti. Ukupno je za ove namene bezbeđeno 1,935 milijardi dinara.
Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata razvoja i unapređenja saobraćajne infrastrukture, obezbeđen je iznos od 770 miliona dinara. Navedeni projekti treba da se odnose na: izgradnju novih saobraćajnica, rekonstrukciju, sanaciju ili ojačanje postojećih, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja i da doprinosi boljoj lokalnoj ili regionalnoj povezanosti.

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je 298 miliona dinara.

Obezbeđeno je i 520 miliona dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini. Na konkursu će lokalne samouprave biti u prilici da obezbede sredstva za realizaciju projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata poslovne infrastrukture i turističke infrastrukture u javnoj svojini, uključujući i infrastrukturu koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne i turističke infrastrukture u okruženje.

U cilju unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema predškolskog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 69 miliona dinara. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata predškolskih ustanova.

Ukupno 240 miliona dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

Za projekte unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 38 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje.

U objavi je navedeno da se prijave na konkurske mogu podnositi do 16 časova dana 19. januara 2018. godine. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet  sajtu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =