Objavljen prvi poziv za IPARD kredite

Ministarstvo poljoprivrede je na svom sajtu objavilo javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – kupovinu nove mehanizacije i opreme. Rok za podnošenje zahteva je do 26. februara 2018. godine.

Takođe je najavljeno da će javni poziv za kupovinu novih traktora biti objavljen 4. januara 2018. godine a rok za podnošenje zahteva biće od tog dana do 26. februara 2018. godine.

U pozivu je navedeno da visina podsticaja iznosi od 60 do 80%, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se investicija odnosi na upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Obuhvaćeni su sektori za proizvodnju: mleka, mesa, voća, povrća i ostalih useva (određene vrste žitarica i industrijskog bilja). Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća i ostalih useva mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Pozivom je definisano da će se prihvatati investicije i troškovi koji se odnose na kupovinu nove mehanizacije, opreme, traktora i opšte troškove (za pripremu projekata i tehničke dokumentacije).

Više informacija u vezi raspisanog javnog poziva možete pogledati na http://www.minpolj.gov.rs/raspisan-prvi-poziv-za-ipard/

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + seventeen =