Novi servis za elektronsku trgovinu Privredne komore Srbije

Privredna komora Srbije je danas objavila da je u saradnji sa kompanijom „Elcom“ kreirala platformu za elektronsku trgovinu.

U saopštenu Privredne komore Srbije se navodi da je nova platforma za elektronsku trgovinu zasnovana na jednom od najmodernijih softvera za nabavku. Platforma, preko koje će privrednici i kompanije, online, brzo i jednostavno nabavljati i prodavati robu i usluge, jedinstvena je u  Srbiji i regionu.

„Ovaj projekat je još jedan korak u modernizaciji i digitalizaciji poslovanja na srpskom tržištu. KLIK3MREŽA je novi servis Privredne komore Srbije koji će kompanijama i preduzetnicima omogućiti efikasnije i sigurnije poslovanje, olakšati transakcije sa poslovnim partnerima i smanjiti troškove. To će doprineti rastu prometa, tražnje i biti podsticaj povećanju proizvodnje. Cilj je da se poslovanje posredstvom ove platforme proširi na ceo region i da  srpska privreda postane regionalni lider u eCommerce-u“ kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
Jedinstvena online berza proizvoda i usluga olakšava transakcije, omogućava lakše povezivanje privrednika i otvaranje novih tržišta.
„KLIK3MREŽA omogućava direktnu komunikaciju sa krajnjim korisnicima. Svaki korisnik može da bude i kupac i dobavljač. Dobavljači imaju mogućnost da bez dodatnih sredstava za promociju plasiraju svoje proizvode i usluge, a kupci na jednom mestu dobijaju kompletnu ponudu na tržištu. Pretraživanje baze je jednostavno i pruža razne mogućnosti: od detaljnih informacija o selektovanom proizvodu i upoređivanje, preko informacija u realnom vremenu i uvida u celokupni proces nabavke, od strane direktora ili vlasnika kompanija, do finansiranja samih transakcija koje je planirano u finalnoj fazi“ objašnjava Andrej Pavlović, direktor „Elcoma“ za centralnu i istočnu Evropu.
„Elcom“ koji je kreirao platformu predstavlja jednu od vodećih eProcurement softverskih kompanija u svetu, sa više od 150.000 korisnika i transakcijama u iznosu od 100 milijardi američkih dolara. Između ostalih, Vlada Škotske, poznata kao najmodernija eCommerce vlada u EU, jedan je od najznačajnijih Elkomovih partnera.
Platforma KLIK3MREŽA biće dostupna korisnicima od 2018. godine na web portalu povezanim sa sajtom Privredne komore Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 1 =